Családi Bölcsődék

MÁK támogatás elszámolási szabályok - 2023

Negyedéves felülvizsgálatok, év közben elszámoló fenntartók – MÁK támogatás elszámoló nyomtatványok

Szerző: Nyári Szilvia  Dátum: 2023. 05. 10.

MÁK-tám-elsz-2023-800x445
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A Magyar Államkincstár honlapján 2023.04.11. napján közzétételre kerültek a 2023 évi elszámoló nyomtatványok. Azon fenntartók, akik finanszírozásban lévő szolgáltatásaikat megszüntetik – nem marad engedélyesük finanszírozásban, tehát valamennyi fenntartásukban lévő családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde törlésre kerül a Szolgáltatói Nyilvántartásból – azok számára 15 nap áll rendelkezésre a megszüntetést követően arra, hogy elszámolásukat elkészítsék és benyújtsák a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságára.

Különösen fontos és hasznos információk találhatók az Útmutatóban, melyben a költségvetési törvény családi bölcsőde fejezetcím (munkahelyi bölcsődékre is ez vonatkozik) kivonatát megjelenítették és a helyes értelmezés érdekében néhány példán szemléltetik a megfelelő számítási módokat.

Ez utóbbi a fenntartók számára negyedéves felülvizsgálatok, esetleges pótigény vagy lemondás előkészítésekor is hasznos segítség lehet. Negyedéves feladatmutató felülvizsgálati időpontok: április 10.; július 10. és október 10.

Előző posztjaink

Előző posztjaink